La articolul

5 modalități de dezvoltare a vocabularului – cheia succesului la Scrabble

Cum să-ți îmbunătățești vocabularul. Dezvoltă-ți vocabularul și câștigă la Scrabble. Cum să-ți perfecționezi jocul de Scrabble.

Ca orice joc de cuvinte, Scrabble se bazează cel mai mult pe cât de bogat este vocabularul fiecărui jucător. Cu ajutorul acestuia, jucătorii sunt capabili să-și adapteze acțiunile la situația de pe tablă și să joace în mod conștient. Un vocabular extins și variat este cu siguranță un avantaj la jocul de Scrabble.

Dar ce se întâmplă atunci când nu ești sigur/ă de vocabularul tău? Ce acțiuni ajută la dezvoltarea acestuia, contribuind astfel la succesul la Scrabble?

Iată câteva modalități practice de a-ți dezvolta vocabularul și de a deveni campion la Scrabble!

1. În primul rând – citește, citește și iar citește

Pare evident, însă nu există o modalitate mai bună de a-ți extinde vocabularul decât citind. În primul rând – literatură. Chiar și cele mai populare și distractive cărți pentru publicul de masă. Chiar și în ele vei întâlni multe cuvinte pe care fie nu le știai înainte, fie nu le-ai memorat încă.

Desigur, literatura și o varietate de publicații de înaltă calitate vor fi mai eficiente aici, dar nu te preocupa prea mult de asta. În primul rând, trebuie să-ți dezvoltați un obicei din a citi. Memorăm cuvintele cel mai rapid și mai natural atunci când le vedem utilizate în context. Prin urmare, nu este atât de important ceea ce citim, atâta timp cât încercăm să citim cât mai mult posibil.

În timp, cititul va intra în obișnuință, iar învățarea cuvintelor noi și a contextelor lor va fi o adevărată plăcere. Până la îmbunătățirea semnificativă a abilităților la Scrabble mai e doar un pas.

2. Utilizarea unui dicționar și a sinonimelor

Atunci când scrii ceva – fie că este o notă, un raport sau chiar și un mesaj privat – merită să verifici dicționarul. Nu te limita la verificarea ortografică automată de către computer. Este un bun obicei să verificăm în mod regulat definițiile cuvintelor pe care le utilizăm și posibilele lor sinonime.

Acest lucru va face comunicarea ta zilnică mai eficientă. E posibil să observi, de asemenea, că poți (și chiar ar trebui) să utilizezi anumite cuvinte altfel decât ai crezut atât în vorbire, cât și în scriere. Acest lucru va face ca enunțurile tale să fie mai clare și mai atractive pentru destinatar.

Ca urmare a tuturor acestor lucruri, interacționând cu cuvintele și în acest mod, îți vei spori eficiența la Scrabble.

3. Utilizarea frecventă a cuvintelor noi

Imediat ce întâlnești un cuvânt nou, este recomandat să-l folosești în vorbire. Dacă nu faci acest lucru, îți poate zbura rapid din minte. Prin urmare, merită să îți setezi singur/ă provocări. Încearcă să utilizezi un cuvânt nou într-o conversație, e-mail sau comunicare prin chat cel puțin o dată pe zi. Desigur, cu cât este mai natural, cu atât mai bine.

De asemenea, e bine să repeți singur/ă cuvântul în cap și/sau să reflectezi asupra originii acestuia. Sau poți utiliza mnemonica pentru a căuta similitudini între un cuvânt nou și ceva ce știi deja – astfel, îl vei memora mai ușor.

4. Rezolvarea cuvintelor încrucișate

Rebusul este strămoșul evident al jocului de Scrabble, iar rezolvarea cuvintelor încrucișate te poate ajuta fără îndoială să câștigi la acest joc. Cuvintele încrucișate ne determină să ajungem la surse în mod natural – dicționare, definiții, enciclopedii. În acest fel, ne extind cunoștințele, inclusiv – într-o mare măsură – vocabularul.

Vizualizarea cuvintelor în contextul cuvintelor încrucișate te va ajuta să le folosești mai târziu la jocul de Scrabble.

5. Cu gândul la originea cuvintelor

Ai zice că urmărirea și considerarea etimologiei cuvintelor este o sarcină de lingvist. Cu toate acestea, ele pot fi fascinante și pot duce la dezvoltarea vocabularului pentru fiecare dintre noi. Ne învață despre istorie și despre modul în care limba funcționează ca întreg.

Citind de unde provin cuvintele pe care le folosești, poți afla despre semnificațiile și sinonimele lor suplimentare. Astfel de cunoștințe te vor ajuta cu siguranță să memorezi cuvinte noi și să le utilizezi mai târziu atunci când joci Scrabble.

Sigur, iată traducerea în română:

Poate creezi cuvinte încrucișate? Încearcă această unealtă gratuită pentru a crea cuvinte încrucișate online – Puzzle Maker.

Sau poate rezolvi cuvinte încrucișate? Verifică acest site gratuit care te va ajuta să rezolvi orice cuvânt încrucișat https://mots-croisés.fr/.

Dacă rezolvi cuvinte încrucișate în limba poloneză, îți recomandăm acest site https://krzyżówka.pl/.

Îți place să joci Scrabble? Încearcă această unealtă unică pentru a câștiga în orice joc – Tricher au Scrabble.

Sau poate trebuie să numeri cuvintele din text? Poți face asta cu Conta Parole.

Poți număra și cuvintele și literele cu Contador de Palabras.